Angry Video Game Nerd: The Movie i en James Rolfe

Molts haureu sentit a parlar del personatge Angry Video Game Nerd. És un noi molt conegut als llocs web de videojocs i al Youtube, on des de fa més de sis anys porta pujant vídeos.

Jo el vaig conèixer farà més o menys aquest temps, quan vaig veure una de les seves primeres crítiques.

Per explicar-vos una mica als que no sabeu de què va la cosa: l'Angry Video Game Nerd (AVGN) és un personatge que va començar a fer vídeos on criticava els jocs dolents de NES, que es caracteritzen per ser jocs infumables amb controls horribles, tot i que, penso jo, que més que fer reviews de jocs dolents, el personatge mostra la seva ràbia davant la derrota i l'exasperació d'aquests jocs. Crec que els que tingueu més de 25 anys i hagueu jugat a jocs de NES o SNES de petits sabreu a quina ràbia m'estic referint. Són uns sentiments d'impotència que ja no transmeten els jocs de consola de les darreres generacions. Sentiments d'insultar, pegar al televisor, llançar el comandament, per la dificultat o la mala programació que alguns d'aquests jocs tenien.

En realitat, aquest noi es diu James Rolfe. És un estatunidenc de New Jersey que va començar a fer aquests vídeos pels seus amics i al final es va veure xuclat pel cercle viciós, quan va constatar la quantitat de visites i de fans que sortien dels seus clips. Total, que va convertir AVGN en una franquícia d'on n'ha sortit fins i tot una pel·lícula. Tot just ahir va penjar el tràiler:


Us recomano veure tots els vídeos que pugueu. Els teniu tots penjats al seu web oficial, Cinemassacre.

En James vol dedicar-se al cinema, i no només ha treballat en l'AVGN com actor, guionista i director, sinó que també ha produït curts i pel·lícules molt interessants. És tot un fan del cinema de terror i del cinema de sèrie B, i la pel·lícula de l'AVGN va més encaminada d'aquesta manera. Ha deixat de ser una review d'un joc per convertir-se en una aventura surrealista.

La història d'Angry Video Game Nerd: The Movie és la següent: Davant el fracàs d'Atari amb el joc d'E.T i pèrdua de diners i la crisi del videjoc que va coincidir, va sorgir el rumor que la companyia havia enterrat tots els jocs d'E.T en un desert. Era un joc tan dolent, que els fans de l'AVGN volen que faci un anàlisi i expliqui la història que hi ha darrera de tot. Ell s'hi nega, i per demostrar que tot és només un rumor, està disposat a anar a l'Àrea 51 per a desenterrar els suposats cartutxos i desvelar la veritat d'una vegada.

És difícil resumir l'apreci que li he agafat a en James, perquè han sigut molts anys els que he estat seguint els seus projectes i escoltant les seves opinions, i sincerament, crec que han tingut un impacte positiu en mi. Penso que és un noi molt obert, que s'estima el que fa, i que tot el que fa ho fa pels altres. De fet, han sigut els mateixos fans els qui han col·laborat amb els diners que han calgut per rodar la pel·lícula d'AVGN. Però, de tota manera, penso que els qui tingueu una passió similar entendreu ràpidament el tipus de persona que és, i a la que veieu alguns dels seus vídeos copsareu completament la idea.

Us deixo, però, amb un vídeo que resumeix molt bé els seus projectes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Recuperem l'anime a Televisió de Catalunya!

Tenim força!