Google Voice Search en català!

La cerca per veu en català ja està aquí. Aquest matí, Google ha anunciat que Voice Search incloïa 13 noves llengües, entre les que està el català. Altres llengües que s'inclouen són el basc, búlgar, portuguès (Portugal), finès, gallec, hongarès, islandès, noruec, romanès, serbi, eslovac i suec.

Voice Search és una aplicació per Android que permet als usuaris cercar qualsevol cosa utilitzant la seva veu, en comptes d'escriure, i no només al cercador de Google. La cerca per veu a l'app de Google Maps, per exemple, també utilitza aquesta tecnologia. Els usuaris catalanoparlants ja podrem dir els noms dels carrers directament i ser entesos per la cerca per veu.

Google deia al seu bloc, però, que "com més gent utilitzi Voice Search, més acurat serà". Entre altres coses, també ha recordat la tasca que van realitzar diversos voluntaris per a que això fos possible (entre ells, un servidor).

Per aquells que vulguin començar a fer servir aquesta aplicació, només cal que configurin Voice Search al seu mòbil en català.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Recuperem l'anime a Televisió de Catalunya!

Tenim força!