El software d'animació i la mare que el va parir

Sí. Estic viu. Ja ni em digno a publicar al bloc les recopil·lacions de Sakuga a finals de mes, però els que em seguiu al Twitter n'estareu al dia.

Sabeu que em porto un projecte d'animació entre mans i bla, bla, bla, oi? Doncs porto mesos i mesos investigant programes per poder escanejar i vectoritzar els dibuixos per després pintar-los, cosa que m'ha suposat molts mal de caps (sobre tot si et capfiques en utilitzar software japonès que no és ni compatible). Malgrat tot, poc a poc vaig trobant la llum.


Aquest últim software pel que m'he decantat té uns punts molt forts, però jo estic obsessionat amb una funció que sembla no tenir. És la funció de vectoritzar respectant els colors. Veieu al dibuix de sobre, a l'esquerra, com hi ha línies en vermell i blau? Doncs això ho faig per separar les llums i les ombres, i per a que a l'hora de pintar sigui més fàcil. El problema? Que quan ho escanejo amb l'AnimatePro (de Toon Boom) m'ho vectoritza tot en negre i he de separar les línies de color manualment. Una pèrdua de temps... no pas per un frame, però imagineu haver-ho de fer per centenars de dibuixos. Un servidor pot parar boig.

El resultat és força bo, per això, i semblant al que m'havia proposat.

Per cert, aquest és un altre personatge del Projecte OVA. No té els ulls ni el cabell exactament d'aquest color, però el disseny és aquest. És un regalet per a que em perdoneu la poca constància, però tinc moltes més coses que us podria ensenyar.

De moment, "Kinsokujikou desu" ("és un assumpte privat").

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Recuperem l'anime a Televisió de Catalunya!

Tenim força!