Tràiler final d'EVA... una altra pel·lícula en castellà.

Escándalo Films va publicar ahir al Youtube el darrer tràiler del llargmetratge EVA. Mireu-lo.


Hi ha una cosa que em crida molt l'atenció. Us heu donat compte que els actors no parlen? Hi ha algú que parla a sobre dels actors. D'això se'n diu doblatge, i mata el 50% de la feina que fan. He passat una mitja hora rumiant i rumiant per què una pel·lícula en versió original en català necessitava un doblatge.

La sorpresa ha vingut degut a que, des del principi, diferents mitjans han venut que EVA era una pel·lícula catalana rodada en català... però això no és així pel que es pot comprovar al tràiler en castellà:


Voilà! Ara els actors semblen persones normals i tot!

Així que des del principi era una pel·lícula rodada en castellà. Ara entenc per què al Festival de Sitges la projecten en castellà! Els meus dubtes s'han esvaït de cop, però me'n surten de nous:

Quina raó hi ha per a que l'Escola superior de cinema i audiovisuals de Catalunya faci pel·lícules en castellà en comptes d'en català? Tindrà alguna cosa a veure amb qui dóna les subvencions?

La pel·lícula l'aniré a veure de tota manera perquè em sembla interessant, però si els catalans no apostem per productes audiovisuals en català no sé qui ho farà. Decepció.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Recuperem l'anime a Televisió de Catalunya!

Tenim força!